utorak, 9. listopada 2012.

Novi filmovi - Filmovi 2012


"Brzi i žestoki 5" na vrhu 'najskidanijih' filmova u 2011.

 U izvješću stranice TorrentFreak stoji kako je Fast 5 'skinut' 9,3 milijuna puta, što je mnogo manje nego što je to bio slučaj s Avatarom, kojeg su očito svi željeli vidjeti jer je 2010. 'skinut' čak 16,5 milijuna puta. Brze i žestoke 5 slijedi Mamurluk 2, još jedan veliki kino hit te Thor na trećem mjestu, sa zaradom od oko 450 milijuna.
 Ovogodišnji Top 10 'najskidanijih' filmova donosi neke čudne novosti, ali i ne previše iznenađujuće. Prošle se godine tako na vrhu ljestvice našao film koji je ujedno i najviše zaradio na kino-blagajnama, Avatar Jamesa Camerona, dok ove godine pobjednik među ilegalno 'skinutima' je nastavak, i to peti, Brzih i žestokih, koji je također bio kino-hit sa zaradom od preko 600 milijuna dolara, ali se nije previše čulo za njega.

Prva tri mjesta 'najskidanijih' su sasvim razumljiva - radi se o nastavcima, uspješnim na kino-blagajnama, pa su ih i oni koji ne žele platiti kartu, poželjeli vidjeti, no zatim priča postaje malo čudnija. Ovogodišnji najuspješniji kino-hit svakako je Harry Potter i darovi smrti, Dio drugi, no on je završio tek na desetom mjestu top ljestvice 'skinutih'. Transformers 3, Pirati sa Kariba 5 i posljednji nastavak Sumrak sage, koji su, nakon Pottera, poharali kino-blagajne nisu ni upali na Top 10 'najskidanijih'. Što, svi su ih željeli gledati u kinu? Ili je odgovor u 3D-u?
Na ljestvici su se našla i dva oskarovska ostvarenja, s početka godine, Kraljev govor i 127 sati, koji nije bio previše uspješan u kinima, kao što je i slučaj s Izvornim kodom i Ja sam broj 4.
Ova godina je već odavno proglašena lošom godinom za filmove, ne samo zbog gomile nastavaka koji su svojom neinventivnošću poharali kino-blagajne, već i zbog osjetnog smanjenja publike u kinima, što se u SAD-u broji u više od 500 milijuna dolara manjoj zaradi od prošlogodišnje. Pogledavši ljestvicu 'najskidanijih' filmova 2011. i onih koji su bili na vrhu po zaradi, jasno je i zašto. 2011. teško da će se pamtiti u filmskoj povijesti.

U ovoj nas godini očekuju nastavci uspješnih akcijskih serijala i ekranizacije bajki. Jedan od najiščekivanijih filmova u ovoj godini je posljednji film u serijalu o Batmanu "The Dark Knight Rises", u kojem glavnu ulogu tumači Christian Bale, kojem je to treći put da glumi ovog superheroja.

Tu je i "Skyfall", još jedan film o tajnom agentu Jamesu Bondu. Po prvi put ćemo gledati film o Jasonu Bournu "The Bourne Legacy" u kojem ne glumi Matt Damon, već je glavna uloga povjerena Jeremyju Renneru. Ljubitelje akcijskih filmova će razveseliti premijera filma "Avengers", nastala po motivima Marvelovog stripa, sa Scarlett Johansson u glavnoj ulozi, kao i novi film o čovjeku pauku "The Amazing Spiderman", u kojem glumi Andrew Garfield. Julia Roberts igra zlu kraljicu u novoj filmskoj verziji bajke "Snjeguljica i sedam patuljaka", a najmlađi će imati priliku gledati i "Ivicu i Maricu".

Dugoočekivana premijera filma "Hobbit" u režiji Petera Jacksona također se planira koncem godine. Sezonu filmova koji imaju najveće šanse za Oskara, otvaraju premijere filmova "Iron Lady" o životu britanske premijerke Margaret Thatcher s Meryl Streep u glavnoj ulozi, i "War Horse" u režiji Stevena Spielberga i "J. Edgar" s Leonardom DiCapriom u ulozi osnivača FBI-a, Edgara J. Hoovera.

Nema komentara:

Objavi komentar